Pump Rossi Sergio vit Heel Slingback Trim Lavendel 37.5 Sz duk Print Floral 8bcc2xxbe72861-Ny stil

NIKE AIR MAX 95 PRM 807443 -500 PROVER safari lilac purlila atmos co.jp gömma 7

Byte av blogg, till en mer privat - Men du är välkommen!

 
Denna blogg är inte längre vidare aktiv. ;(
 
Jag har en helt ny blogg, den handlar mer om mitt privata liv. Är du ändå nyfiken, ta en Kvinnor Sandal Bronze FACTORY PACKAGES 100% Läder Wedge 13 Mod 1 Real 124.
 
Väljer du att stanna var här så är du välkommen att klicka runt. Här finns massor med information!

Skor Rebecca van Dik kvinna sandaler High silver Natural läder z291 -an
Svenska Hasbees Zip It Sherling bspringaaa Boot

Shibuya, Tokyo, Japan 4K (Ultra HD)

KEEN Gypsum II Vattensäker Mid NWOB 1017679

Bed Stu Combat stövlar Lace Up Zipper Storlek 9 bspringaaa läder

Long time no see

NIB Earth Platinum Bay Sandals, Woherrar De65533.
Oj oj oj vad jag har haft besökare, och så många kommentarer!

Mitt liv har varit en berg-o-dalbana och har nyligen rest sig från askan. Energin och intresset för att bloggar har kommit och gått och nu har det blivit dags för mig att blogga igen men tyvärr inte här.
NIKE WMNS AIR PEGASUS 28 TRAIL 447841 080 (storLEK US 8.5)  
Medan jag tackar alla besökare vill jag även hänvisa er till min hemsida Enkeria.se som just nu kommer att genomgå ändringar.
 
Kort uppdatering och svar på frågor
  • Jag har ännu inte besökt Japan men önskar att jag en vacker dag kan resa dit och bo där under några månader. All mitt intresse för japan har kommit från digitala vänner som bor i Japan och från massor utav googlande samt studier på högskola.
  • Jag kommer inte stänga denna blogg utan den kommer vara tillgänglig för alla nya och gamla besökare. Ett helt arkiv med japansk kultur vore dumt att radera.
  • Stort tack till alla som besökt, kommenterat och tagit del utav Chibi Nihon. Även tack till alla som länkat till mig.
  • kvinnor nyA balans574 springaning skor Retro Classic W574RSB blå vit Storlek 5.5 för updates i mitt liv och visa ditt tecken på uppskattning.
Superb pumpar parafot 6 uk 39 ny fotled stor Länktips till alla er som helt enkelt inte får nog av japan som jag besöker titt som tätt finner ni här nedan.
 
J besättning everly Mary -Jane Sz12m uk9 j besättning everly Mary -Jane bspringaaa ashen t42 37 -6.5 Pataugas Dark bspringaaa Genuine Shearling Fur läder Buckle Biker Moto stövlar - Dagligen videos från Japan. Underbar kanal!
ZARA SVART ANKLE BOOT MED TRACK HEEL storLEK USA 8 EUR 39 - Find locations in Japan were they speak english. Great site!
Cooking with Dog - Japanska matrecept. Fantastiskt.
Kawae Import - Japanska saker, mat och godis med postorder eller om du bor nära Uppsala. Kawaii!!
Enkeria - Mitt företag som pysslar med grafisk design, blogging med mera.
Camper Rights NINA LARA kvinnor grå läder Sandaler Utan Laces - 40 EU - Om du vill bli vän med mig.
 
Ha det fint.
/Daniel

Naot Nora kvinnor skor läder Sandals Wedge Ankle Strap Gladiator Ny

Intressanta videoklipp från Japan

Zara Vinyl hög klack Sandals Clear Strappy Buckle kvinnas 7 BNWT Blogger 3360 301 Hyra en kille i Japan för måltid, romantik med mera.
 

 
Inblick i vardagens teknologi i Japan som besökare
 
Ny kvinnor Storlek 36.5 PRADA SPORT AMERICAS CUP NEVADA BIKE skor svart P3163

McDonalds i Japan. Mindre hamburgare men riktigt intressant utbud.
 

Akihabara

Irregular Choice Nick of Time vit Cream Court skor bröllopsglitter storlek 10 US  Akihabara. Även kallad för Akiba.
Det är här du kan köpa massor med elektroniska apparater, teknologin samt animé och manga. Finns gott om matställen också.
 

Vattentäta slitstövlar Storlek 8 kvinnor

DisciplinNIKE W Nike Flex Tågare 8 924339 -001 svart vit -ANTHRACIE kvinnor Storlek 9.5

Kagemu

Konster och Show i en!

Chelsea Crew Colby Slide läder kvinnor Sandals Mid To hög klack Low Heel  
 

Nike Air VaporMax Plus kvinnor springaning skor Sport Leisure skor

Rädslan för nummer

 I Japan har många hyreshus och parkeringsplatser hoppat över nummer 4.
kvinnor sz 7.5M Z -spole Z -duty svart leader stövlar place -up cover spole ankel Många hotell hoppar över även 13: e våningen, som många andra västerländska hotell gör ibland.
 
Nummer 9 kan också hoppas över, speciellt på sjukhus eftersom ljudet "ku" (9 på japanska) förknippas med ordet "kurushimu" som betyder lida. 49 anses vara ett särskilt olyckligt nummer som det är suggestivt av frasen "shinu made kurushimu" (死ぬ まで 苦しむ? "Lida tills döden").
 
Uttalandet av nummer 4 (shi) betyder även död.
 
Bli inte förvånad om siffror fattas i byggnader eller på offentliga platser. Det skall vara så. ^^ 
 
Karl Lagerfeld Paris Lyra Bucklade Stiletto Sandals Storleks 6, 7 ny I BOX 149
 
 

skor D'ACQUAPARTA kvinna AZZURRO Fabric, Faux -läder 5OAZ

Hög kvalitet på snabbmat

Strax innan butikerna stänger kan du få tag på nyttig och god mat till ett lägre pris. De vill gärna inte att fräsch mat skall gå till spillo genom att erbjuda gårdagens menyer eller gårdagens lådor till sina kunder. Det är ett bra att känna till detta om man vet att kylen är tom och matlagningen uteblir samma kväll du är påväg hem.
 

Bättre än gaffeln

Kork -Ease Tutsi kvinnor Sz 10M bspringaaa läder Slip on Sandals 135
Vionic män Nate Sandal Storlek 9 Tan
Håller ni med? ^^

Melissa Mar plattformsbruk sandal storlek 5 -ny

Super Smal Lägenhet

Super smal lägenhet
Hysch Puppies kvinnor FRAMTID5533;s ROUX SLIDE -kil Sandals röd läder Storlek 8.5 UK 6.5 Eur 40
Här bor Fuyuhito Moriya tillsammans med sin mamma. CNN har gjort en snabb liten intervju med dem där de fundersamt frågar hur de trivs och hur de får plats med allt. Något som japanska invånare är duktiga på är att hålla sitt hem rent och prydligt, inga onödigheter och givetvis kan de bo ganska smått och trångt.
 
I detta fall är det en gnutta över medel i "chibi", om ni förstår vad jag menar!

Eileen Fisher Margate Peep Toe Booslips Storlek

Japansk humor

Man kan lära sig en del från japanska humorprogram. Som t.ex hur man bör reagera i liknande situationer.


Pump Rossi Sergio vit Heel Slingback Trim Lavendel 37.5 Sz duk Print Floral 8bcc2xxbe72861-Ny stil

Sergio Rossi Pump vit Floral Print duk Sz 37.5 Lavendel Trim Slingback Heel

Datum
13, 14 och 15 juli, Tokyo, Japan.
13, 14 och 15 aug, övriga Japan.

Obon, eller Bon, är en Japansk buddhistisk/konfuciansk tradition. Festivaler hålls i mitten av juli i vissa delar av Japan och i mitten av augusti i andra delar. Dessa tre-dagars festivaler  hedrar minnet av avlidna anhöriga och påminner om lite om ”KVINNORS Grå Casttel Wall Over The Knee BOOTS 3 4 Block Heel SZ 12 bred ny”- festivaler som hålls i andra delar av Asien.

Ordet Obon kommer av ”urabon” (Ullambana, japansk  transkribering av ordet) som bokstavligen betyder “att hänga upp och ner.”

Folkdans, Bon Odori,  är den vanligaste seden vid Obon. Alla kan delta i Bon-danser som vanligtvis utförs i en cirkel men vid festivaler dansas den i procession. Man dansar genom gatorna till musik av flöjter, trummor och klockor samtidigt som man sjunger ungefär: ”Det är en dåre som dansar och en dåre som ser, om båda är dårar, kan man lika gärna dansa!” (Obon).

Datumet för Obon varierar mellan olika regioner i Japan. När månkalendern ändrades till den gregorianska kalendern i början av Meiji eran (sep 1868 till jul 1912) resulterade det i olika tider för firandet av Obon. “Shichigatsu Bon” (Bon i juli) är baserad på solkalendern och firas runt 15 juli i östra Japan och sammanfaller med Chūgen (Ghost-festival).

Hachigatsu Bon” (Bon i augusti) är baserad på månkalendern, firas runt den 15 augusti och är den tidpunkt då Bon oftast firas. “Kyu Bon” (Old Bon) firas den 15 dagen i den sjunde månaden i månkalendern, så den varierar  varje år. “Kyu Bon” firas i områden som norra delen av Kantō regionen, Chugoku region, Shikoku och Ryukyu öarna.

NIB PRADA VITT BURGONDY FLORAL DENIM LEADER KANVAS HI TOP LACES skor 40 Mer info om festivalen på engelska: Nike Air Trainer 1 Mid Fragmänt grön Storlek 12 VÄRLD

skor lab av AG blå kvinna naturligt läder 19075 -436e -bo
Frye Sabrina 6G 77590CLA 6M Clay

Gör maten roligare för barnen

kvinnor Rhinestones Buckle Open Toe High Stiletto Heel skor Strap Slingback ny
Här är ett tips för att införa Japansk kultur in i barnens vardag. I stället för att ge dem stora variationer som kanske de anser är "mat för vuxna" kan du helt enkelt bara applicera lite ris i mat som ni vanligtvis har potatis eller pasta till.
 
Nedan är ett exempel på en köttfärsgryta där man kokat risen och trixat lite för att få fram en rolig lite gubbe. Visuellt ser det ut som att han är glad och att han badar, något som berikar barnens fantasi och troligen gör maten ÄNNU godare!
 

För att göra ansikten använder man nori (torkad sjögräs) som man med lätthet kan snitta och klippa ut ögon, näsa, munnar och andra små saker, det är dessutom nyttigt.
 
Har du inga barn själv kan du ändå göra liknande åt dig själv eller partner.
 
Exempel på ting man kan göra är att erbjuda ris i olika former till alla maträtter som erbjuder potatis eller pasta. Tänk er äta hamburgare med ris, kanske inte det första man tänker på? Men då kan man snitta hamburgaren i mindre bitar när den väl blivit värmd och använda en barbeque sås till i stället för hamburgardressing.
 
Om nom nom!