10.5 Storlek ”65533;s 65533; Kvinnor Flystick Vapormax Air Nike WOLF från 026 8497 -CRIMSON BLAKK grå 8bcc2utwr11359-Ny stil

Rampage Jiminy Stone Beige, guldlig Faux läder Mode Ankle Boot, 7.5M

Byte av blogg, till en mer privat - Men du är välkommen!

 
Denna blogg är inte längre vidare aktiv. ;(
 
Jag har en helt ny blogg, den handlar mer om mitt privata liv. Är du ändå nyfiken, ta en Ny sz 7 37.5 Jimmy Choo Liz d'Orsay Patent läder Point Toe Heel Pump skor.
 
Väljer du att stanna var här så är du välkommen att klicka runt. Här finns massor med information!

MAA Bauta vit Navy skor
Marc Jacobs Anita Slide Clog Denis blå Mule Rhinestone Vintage Sandal Boho 38

Shibuya, Tokyo, Japan 4K (Ultra HD)

Cris vergre'p19f Kvinnors skor sandaler ej3001n svart

ANTHROPOLOGIE SESUN AMALITA PIPED BOOTTER Sz 38 (AS)

Long time no see

Bs644 Gianni marra skor bspringaaaa läderskor kvinnor skor Italien zip höst -I
Oj oj oj vad jag har haft besökare, och så många kommentarer!

Mitt liv har varit en berg-o-dalbana och har nyligen rest sig från askan. Energin och intresset för att bloggar har kommit och gått och nu har det blivit dags för mig att blogga igen men tyvärr inte här.
L. Bean bspringaaa läder Hunting Rain Boot kvinnor Storlek 8M Tillverkad i USA  
Medan jag tackar alla besökare vill jag även hänvisa er till min hemsida Enkeria.se som just nu kommer att genomgå ändringar.
 
Kort uppdatering och svar på frågor
  • Jag har ännu inte besökt Japan men önskar att jag en vacker dag kan resa dit och bo där under några månader. All mitt intresse för japan har kommit från digitala vänner som bor i Japan och från massor utav googlande samt studier på högskola.
  • Jag kommer inte stänga denna blogg utan den kommer vara tillgänglig för alla nya och gamla besökare. Ett helt arkiv med japansk kultur vore dumt att radera.
  • Stort tack till alla som besökt, kommenterat och tagit del utav Chibi Nihon. Även tack till alla som länkat till mig.
  • NIB CHRISTIAN LOUBOUTIN Blake Is Back PVC 120mm Pumpar 10.5 40.5 895 för updates i mitt liv och visa ditt tecken på uppskattning.
705363 -413 Nike HyperChase 2015 Basketball blå grön Soar vit 8 -12 NIB Länktips till alla er som helt enkelt inte får nog av japan som jag besöker titt som tätt finner ni här nedan.
 
skor SURRA ROCK skor Footwear skor ChaUSure High TbilER ny Nike kvinnor Air Max Thea Ultra FK Training skor 88175 603 Multipla Storleks - Dagligen videos från Japan. Underbar kanal!
Munro kvinnor Fabiana Open Toe Casual Slingback Sandaler - Find locations in Japan were they speak english. Great site!
Cooking with Dog - Japanska matrecept. Fantastiskt.
Kawae Import - Japanska saker, mat och godis med postorder eller om du bor nära Uppsala. Kawaii!!
Enkeria - Mitt företag som pysslar med grafisk design, blogging med mera.
ASH Beige mocka Designer modee High Top skor 38 - Om du vill bli vän med mig.
 
Ha det fint.
/Daniel

Kvinnor flyger London Tram läderslingbackstage tunga sommarsandaler

Intressanta videoklipp från Japan

Perlamarina skor Kvinnor Sandaler High guld 436472au Naturlig läder Hyra en kille i Japan för måltid, romantik med mera.
 

 
Inblick i vardagens teknologi i Japan som besökare
 
Adidas Originals PW Tennis HU Pharrell Williams DB2861 storlek 8.5 Bold Aqua blå

McDonalds i Japan. Mindre hamburgare men riktigt intressant utbud.
 

Akihabara

Nya VIONIC KVINNors 6M PACIFIKA NALLER, COMFY PLATTFORM THONG SANDAL Pewter  Akihabara. Även kallad för Akiba.
Det är här du kan köpa massor med elektroniska apparater, teknologin samt animé och manga. Finns gott om matställen också.
 

Clogs kvinnor Leopard läder Heeled Metallic -g003 Leopard

DisciplinnyA CESARE P. skor av svart lackläder, kvinnopumpar från Italien, EU 38.5

Kagemu

Konster och Show i en!

Vintage Bort billeton Tall Campus stövlar Made in USA bspringaaa och Tan Sz 8  
 

Skor APEPAZZA Kvinna BIANCO Naturlig Läder, Fabric dly20bi

Rädslan för nummer

 I Japan har många hyreshus och parkeringsplatser hoppat över nummer 4.
ny kvinnor J.Crew Elsie Metallic guld D'Orsay Pumpar, guld, Storlek 8.5 Många hotell hoppar över även 13: e våningen, som många andra västerländska hotell gör ibland.
 
Nummer 9 kan också hoppas över, speciellt på sjukhus eftersom ljudet "ku" (9 på japanska) förknippas med ordet "kurushimu" som betyder lida. 49 anses vara ett särskilt olyckligt nummer som det är suggestivt av frasen "shinu made kurushimu" (死ぬ まで 苦しむ? "Lida tills döden").
 
Uttalandet av nummer 4 (shi) betyder även död.
 
Bli inte förvånad om siffror fattas i byggnader eller på offentliga platser. Det skall vara så. ^^ 
 
Vibram FiveFingers V -Alpha kvinnor gående skor - grå
 
 

Victoriansk Trading Co Judith Pointy Toe Oxford School Marm skor Teak SZ 10

Hög kvalitet på snabbmat

Strax innan butikerna stänger kan du få tag på nyttig och god mat till ett lägre pris. De vill gärna inte att fräsch mat skall gå till spillo genom att erbjuda gårdagens menyer eller gårdagens lådor till sina kunder. Det är ett bra att känna till detta om man vet att kylen är tom och matlagningen uteblir samma kväll du är påväg hem.
 

Bättre än gaffeln

Valentino Garavani Rockstuteri läder Pleeted Studded Platform Pump skor klackar 36
skor kvinnofilms vit f13 -10b2 vårsommar 2019
Håller ni med? ^^

Tori Burch Mini Miller Logo Wedges Platinum guld Storlek 7.5

Super Smal Lägenhet

Super smal lägenhet
ny Ecco Denis blå kvinnor Babett Sandal Storlek 4 -9.5 US Casual Dress strand Walk 1
Här bor Fuyuhito Moriya tillsammans med sin mamma. CNN har gjort en snabb liten intervju med dem där de fundersamt frågar hur de trivs och hur de får plats med allt. Något som japanska invånare är duktiga på är att hålla sitt hem rent och prydligt, inga onödigheter och givetvis kan de bo ganska smått och trångt.
 
I detta fall är det en gnutta över medel i "chibi", om ni förstår vad jag menar!

FÖRSÄLJNINGSADIDA MED URSPRUNG SUPERSTAR BOST BB0188 VITT BLAND SZ 5.5 -13 ny DS ULTRA

Japansk humor

Man kan lära sig en del från japanska humorprogram. Som t.ex hur man bör reagera i liknande situationer.


10.5 Storlek ”65533;s 65533; Kvinnor Flystick Vapormax Air Nike WOLF från 026 8497 -CRIMSON BLAKK grå 8bcc2utwr11359-Ny stil

Nike Air Vapormax Flystick Kvinnor från 65533; ”65533;s Storlek 10.5 WOLF grå  BLAKK -CRIMSON 8497 026

Datum
13, 14 och 15 juli, Tokyo, Japan.
13, 14 och 15 aug, övriga Japan.

Obon, eller Bon, är en Japansk buddhistisk/konfuciansk tradition. Festivaler hålls i mitten av juli i vissa delar av Japan och i mitten av augusti i andra delar. Dessa tre-dagars festivaler  hedrar minnet av avlidna anhöriga och påminner om lite om ”Pour La Victoire - Angelie Patent Platform Peepto”- festivaler som hålls i andra delar av Asien.

Ordet Obon kommer av ”urabon” (Ullambana, japansk  transkribering av ordet) som bokstavligen betyder “att hänga upp och ner.”

Folkdans, Bon Odori,  är den vanligaste seden vid Obon. Alla kan delta i Bon-danser som vanligtvis utförs i en cirkel men vid festivaler dansas den i procession. Man dansar genom gatorna till musik av flöjter, trummor och klockor samtidigt som man sjunger ungefär: ”Det är en dåre som dansar och en dåre som ser, om båda är dårar, kan man lika gärna dansa!” (Obon).

Datumet för Obon varierar mellan olika regioner i Japan. När månkalendern ändrades till den gregorianska kalendern i början av Meiji eran (sep 1868 till jul 1912) resulterade det i olika tider för firandet av Obon. “Shichigatsu Bon” (Bon i juli) är baserad på solkalendern och firas runt 15 juli i östra Japan och sammanfaller med Chūgen (Ghost-festival).

Hachigatsu Bon” (Bon i augusti) är baserad på månkalendern, firas runt den 15 augusti och är den tidpunkt då Bon oftast firas. “Kyu Bon” (Old Bon) firas den 15 dagen i den sjunde månaden i månkalendern, så den varierar  varje år. “Kyu Bon” firas i områden som norra delen av Kantō regionen, Chugoku region, Shikoku och Ryukyu öarna.

Nv1973 kvinnor Sandals Kat Maconie kvinna gul Mer info om festivalen på engelska: Festa -skor -kvinna -nacklinje mocka ljusbspringaaa - 3a97

BNIB Reebok Betwixt Olka vit Multi skor, Sz 9
kvinnor skor A. ennie bianco läder, pu f212 -bn

Gör maten roligare för barnen

J CREW BrödT MID CALF TALL BOOTER storA 10 SIDE ZIP LEADER BUCK WESTEN COWgirl
Här är ett tips för att införa Japansk kultur in i barnens vardag. I stället för att ge dem stora variationer som kanske de anser är "mat för vuxna" kan du helt enkelt bara applicera lite ris i mat som ni vanligtvis har potatis eller pasta till.
 
Nedan är ett exempel på en köttfärsgryta där man kokat risen och trixat lite för att få fram en rolig lite gubbe. Visuellt ser det ut som att han är glad och att han badar, något som berikar barnens fantasi och troligen gör maten ÄNNU godare!
 

För att göra ansikten använder man nori (torkad sjögräs) som man med lätthet kan snitta och klippa ut ögon, näsa, munnar och andra små saker, det är dessutom nyttigt.
 
Har du inga barn själv kan du ändå göra liknande åt dig själv eller partner.
 
Exempel på ting man kan göra är att erbjuda ris i olika former till alla maträtter som erbjuder potatis eller pasta. Tänk er äta hamburgare med ris, kanske inte det första man tänker på? Men då kan man snitta hamburgaren i mindre bitar när den väl blivit värmd och använda en barbeque sås till i stället för hamburgardressing.
 
Om nom nom!