män för Oxford Landade Rui Formala glider Texture Woven Exquisite Färg läder Genuine stil på skor 8bcc2fpjo83139-Ny stil

Clarks Woherrar Wave Coast Flip Flop

Byte av blogg, till en mer privat - Men du är välkommen!

 
Denna blogg är inte längre vidare aktiv. ;(
 
Jag har en helt ny blogg, den handlar mer om mitt privata liv. Är du ändå nyfiken, ta en herr Loake Formal Brogue skor som passar G - stil - Tweed 2.
 
Väljer du att stanna var här så är du välkommen att klicka runt. Här finns massor med information!

Asics Tiger Gel -Lyte V SANZE TR Meerkat US 9.5 - EUR 43.5
Modello Parello Handgjort Italienska läderkläder Färgblå Oxford Klädskor Cowhid mocka Slip -on

Shibuya, Tokyo, Japan 4K (Ultra HD)

ASICS Män's Gel -Nimbus 20 Konkurrens springaning skor

Helly Hansen Kvinnors W Cordova High Rise Hiking stövlar

Long time no see

Brödt London Män's 11200PP110 vit läder skor
Oj oj oj vad jag har haft besökare, och så många kommentarer!

Mitt liv har varit en berg-o-dalbana och har nyligen rest sig från askan. Energin och intresset för att bloggar har kommit och gått och nu har det blivit dags för mig att blogga igen men tyvärr inte här.
FuweiEncore Mans skor läder Springaa Fall Winter Hair Stylist Folk -Cust Trend Andable Bar Formal skor (Färg On, Storlek 42)  
Medan jag tackar alla besökare vill jag även hänvisa er till min hemsida Enkeria.se som just nu kommer att genomgå ändringar.
 
Kort uppdatering och svar på frågor
  • Jag har ännu inte besökt Japan men önskar att jag en vacker dag kan resa dit och bo där under några månader. All mitt intresse för japan har kommit från digitala vänner som bor i Japan och från massor utav googlande samt studier på högskola.
  • Jag kommer inte stänga denna blogg utan den kommer vara tillgänglig för alla nya och gamla besökare. Ett helt arkiv med japansk kultur vore dumt att radera.
  • Stort tack till alla som besökt, kommenterat och tagit del utav Chibi Nihon. Även tack till alla som länkat till mig.
  • Vallgrön herrar Lace -Up Flats bspringaaa Mogano för updates i mitt liv och visa ditt tecken på uppskattning.
Jack Wolfskin M än's Seven Wonders Low M skor Länktips till alla er som helt enkelt inte får nog av japan som jag besöker titt som tätt finner ni här nedan.
 
ECCO skor Woherrar Flash T -Strap Gladiator Sandal Merrell Mans Bare Access 4 Trail springaning skor - Dagligen videos från Japan. Underbar kanal!
Adidas Stansmith Fur Fourness. - Find locations in Japan were they speak english. Great site!
Cooking with Dog - Japanska matrecept. Fantastiskt.
Kawae Import - Japanska saker, mat och godis med postorder eller om du bor nära Uppsala. Kawaii!!
Enkeria - Mitt företag som pysslar med grafisk design, blogging med mera.
OPPP Water skor Mans sandaler pu strandskor frilevande pu tillfälliga friluftsskor bspringaaaa 45 - Om du vill bli vän med mig.
 
Ha det fint.
/Daniel

PREMIATA skor män Low skor Mick 3754

Intressanta videoklipp från Japan

Dickies herrar läder Dealer S1 -p Säkerhetsstövlar Hyra en kille i Japan för måltid, romantik med mera.
 

 
Inblick i vardagens teknologi i Japan som besökare
 
Blå (Navy Nubuck -) Clarks herrar Orson Bay Derbys

McDonalds i Japan. Mindre hamburgare men riktigt intressant utbud.
 

Akihabara

blå Skechers Kvinnors Anda - Easy - FORTUNEKNIT Skor  Akihabara. Även kallad för Akiba.
Det är här du kan köpa massor med elektroniska apparater, teknologin samt animé och manga. Finns gott om matställen också.
 

T -JULY Winter bred Half stövlar kvinnor mode Riding stövlar Chunky Low Heel Knee höga stövlar

DisciplinKenneth Cole ny York kvinnor Tyler Cozy Sneeaker Sneeaker

Kagemu

Konster och Show i en!

UIN Mans hängivna mikrofiber vit Fasion Comfort Casual Slip -on skor Flats  
 

Hysch Valpar GLEN DK bspringaaa PULLUP LE DK bspringaaa PULLUP LE 8 W

Rädslan för nummer

 I Japan har många hyreshus och parkeringsplatser hoppat över nummer 4.
POLLINI kvinnor FRAMTID5533;.65533;'s springaning Time Trainers Många hotell hoppar över även 13: e våningen, som många andra västerländska hotell gör ibland.
 
Nummer 9 kan också hoppas över, speciellt på sjukhus eftersom ljudet "ku" (9 på japanska) förknippas med ordet "kurushimu" som betyder lida. 49 anses vara ett särskilt olyckligt nummer som det är suggestivt av frasen "shinu made kurushimu" (死ぬ まで 苦しむ? "Lida tills döden").
 
Uttalandet av nummer 4 (shi) betyder även död.
 
Bli inte förvånad om siffror fattas i byggnader eller på offentliga platser. Det skall vara så. ^^ 
 
Linjär plattform för kvinnor med päls Zipperöd Winter Snow stövlar
 
 

Fila kvinnor Machu 2 gående skor

Hög kvalitet på snabbmat

Strax innan butikerna stänger kan du få tag på nyttig och god mat till ett lägre pris. De vill gärna inte att fräsch mat skall gå till spillo genom att erbjuda gårdagens menyer eller gårdagens lådor till sina kunder. Det är ett bra att känna till detta om man vet att kylen är tom och matlagningen uteblir samma kväll du är påväg hem.
 

Bättre än gaffeln

Sophia Webster Metallic Clemäntine Gladiator stövlar 38
XIANV High mocka Vattentäta vinterskor Slip -on Cotton Lined skor
Håller ni med? ^^

JENN ARDOR Woherrar Closed Point Toe Pump Stiletto High klackar Office Lady bröllop Party Dress Heeded skor

Super Smal Lägenhet

Super smal lägenhet
Alexis Leroy kvinnor kort Chelsea Ankle Elastisk Design Round Toe Slip on Puddle Rain stövlar
Här bor Fuyuhito Moriya tillsammans med sin mamma. CNN har gjort en snabb liten intervju med dem där de fundersamt frågar hur de trivs och hur de får plats med allt. Något som japanska invånare är duktiga på är att hålla sitt hem rent och prydligt, inga onödigheter och givetvis kan de bo ganska smått och trångt.
 
I detta fall är det en gnutta över medel i "chibi", om ni förstår vad jag menar!

Aureus herr Insignia skor svart

Japansk humor

Man kan lära sig en del från japanska humorprogram. Som t.ex hur man bör reagera i liknande situationer.


män för Oxford Landade Rui Formala glider Texture Woven Exquisite Färg läder Genuine stil på skor 8bcc2fpjo83139-Ny stil

Rui Landade Oxford för män Formala skor glider på stil Genuine läder Färg Exquisite Woven Texture

Datum
13, 14 och 15 juli, Tokyo, Japan.
13, 14 och 15 aug, övriga Japan.

Obon, eller Bon, är en Japansk buddhistisk/konfuciansk tradition. Festivaler hålls i mitten av juli i vissa delar av Japan och i mitten av augusti i andra delar. Dessa tre-dagars festivaler  hedrar minnet av avlidna anhöriga och påminner om lite om ”Det är en stor grej, Casual skor män mocka läder Mockasines för Män Penny Loafers Slip On män skor, Bröd, 10”- festivaler som hålls i andra delar av Asien.

Ordet Obon kommer av ”urabon” (Ullambana, japansk  transkribering av ordet) som bokstavligen betyder “att hänga upp och ner.”

Folkdans, Bon Odori,  är den vanligaste seden vid Obon. Alla kan delta i Bon-danser som vanligtvis utförs i en cirkel men vid festivaler dansas den i procession. Man dansar genom gatorna till musik av flöjter, trummor och klockor samtidigt som man sjunger ungefär: ”Det är en dåre som dansar och en dåre som ser, om båda är dårar, kan man lika gärna dansa!” (Obon).

Datumet för Obon varierar mellan olika regioner i Japan. När månkalendern ändrades till den gregorianska kalendern i början av Meiji eran (sep 1868 till jul 1912) resulterade det i olika tider för firandet av Obon. “Shichigatsu Bon” (Bon i juli) är baserad på solkalendern och firas runt 15 juli i östra Japan och sammanfaller med Chūgen (Ghost-festival).

Hachigatsu Bon” (Bon i augusti) är baserad på månkalendern, firas runt den 15 augusti och är den tidpunkt då Bon oftast firas. “Kyu Bon” (Old Bon) firas den 15 dagen i den sjunde månaden i månkalendern, så den varierar  varje år. “Kyu Bon” firas i områden som norra delen av Kantō regionen, Chugoku region, Shikoku och Ryukyu öarna.

svart (svart) Hudson herrar Heyford Brogues Mer info om festivalen på engelska: Nike Mercurial Miracle FG -fotbollsskor (6.5)

Grå (Grå Two F17 Ftwr vit Gum 3 grå Two F17 Ftwr vit Gum 3) adidas herrar Gazelle Gymnastik skor
Kvinnor Loafers Andningsbara Båtsskor springat tå Slip På Casual Mocasins Flats

Gör maten roligare för barnen

Alegria Kvinnors Pesca svart Butter skor
Här är ett tips för att införa Japansk kultur in i barnens vardag. I stället för att ge dem stora variationer som kanske de anser är "mat för vuxna" kan du helt enkelt bara applicera lite ris i mat som ni vanligtvis har potatis eller pasta till.
 
Nedan är ett exempel på en köttfärsgryta där man kokat risen och trixat lite för att få fram en rolig lite gubbe. Visuellt ser det ut som att han är glad och att han badar, något som berikar barnens fantasi och troligen gör maten ÄNNU godare!
 

För att göra ansikten använder man nori (torkad sjögräs) som man med lätthet kan snitta och klippa ut ögon, näsa, munnar och andra små saker, det är dessutom nyttigt.
 
Har du inga barn själv kan du ändå göra liknande åt dig själv eller partner.
 
Exempel på ting man kan göra är att erbjuda ris i olika former till alla maträtter som erbjuder potatis eller pasta. Tänk er äta hamburgare med ris, kanske inte det första man tänker på? Men då kan man snitta hamburgaren i mindre bitar när den väl blivit värmd och använda en barbeque sås till i stället för hamburgardressing.
 
Om nom nom!